WELKOM BIJ DE OUDERVERENIGING
 

Hier vind je wat wij allemaal doen op school en wie wij zijn.
Volgende zaken kan je o.a. terugvinden:

- Ledenlijst 2020-2021

- Kalender 2020-2021

- Fotobibliotheek
 
 
We zijn ook te vinden op FaceBook  - Klik hier -
 

Beste ouders en sympathisanten van OLVA Sint-Katarina, 

Ook dit schooljaar is het oudercomité Katrientje weer van de partij. We zijn ondertussen met een 20-tal enthousiaste ouders die 6 keer per jaar samenkomen om activiteiten te plannen en ideeën uit te werken. Samen met de directie, de leerkrachten en andere vrijwilligers proberen we ervoor te zorgen dat Katrientje een plek is waar iedereen zich thuis voelt.
Concreet proberen we met onze werking de school financieel en logistiek te ondersteunen. Vorig jaar jaar sponsorden we het regen-speelmateriaal (dat in de inkomhall staat) en de picknickbanken die op de speelplaats staan.
Het is leuk als we winst maken met onze activiteiten want dit komt ten goede van de school maar dit is niet ons hoofddoel. We willen er mee voor zorgen dat ouders zich betrokken voelen op school, wat dit jaar misschien door de omstandigheden minder evident zal zijn. We gaan op zoek naar manieren om toch onze activiteiten te organiseren en zoveel mogelijk ouders en kinderen te betrekken.
We proberen bij te dragen tot een leuke schoolsfeer door extraatjes aan te bieden voor de kinderen. Voor de jongere groep kinderen organiseren we tweejaarlijks een theatervoorstelling en voor de ouder kinderen de Halloweenfuif. Eind oktober, als de dagen korter worden, komt het fluo-team in actie om de leerlingen aan te zetten om zichtbaar naar school te komen.
We willen ook zorgen voor kinderen uit gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben zodat ook zij meekunnen op uitstap. Ook het personeel, de leerkrachten en de directie zetten we af en toe eens in de bloemetjes, dit gebeurt op 5 oktober (Dag van de leerkracht) en in maart (complimentendag).
Tenslotte willen we ook een aanspreekpunt zijn voor jullie, de ouders. Ideeën, tips, bedenkingen zijn altijd welkom. Je kan ons persoonlijk aanspreken of mailen naar ockatrientje@gmail.com. Op de website van de school onder ‘ouderverening’ vind je een overzicht van onze activiteiten, leuke foto’s en andere nuttige informatie over onze werking. Hou ook onze facebook-pagina in de gaten.
In naam van het oudercomité wens ik jullie en jullie kinderen een fijn schooljaar toe!

Lieselotte Neirynck
https://www.facebook.com/OcOlvaKatrientje/