WELKOM BIJ DE OUDERVERENIGING
 

Hier vind je wat wij allemaal doen op school en wie wij zijn.
Volgende zaken kan je o.a. terugvinden:

- Ledenlijst 2019-2020

- Kalender 2019-2020

- Fotobibliotheek
 
Momenteel zijn we aan het brainstormen hoe we de rest van de activiteiten gaan vervullen gezien de Covid-19 maatregelen; info volgt. Het OC-Team.
 
 
We zijn ook te vinden op FaceBook  - Klik hier -
 

Beste ouders en sympathisanten van OLVA Sint-Katarina, 

 

Ook dit schooljaar is het oudercomité (OC) weer van de partij. We zijn ondertussen met een 20-tal enthousiaste ouders die 6 keer per jaar samenkomen om activiteiten te plannen en ideeën uit te werken. Samen met de directie, de leerkrachten en andere vrijwilligers proberen we ervoor te zorgen dat ’t Katrientje een plek is waar iedereen zich thuis voelt.

Concreet proberen we met onze werking de school financieel en logistiek te ondersteunen. De voorbije jaren konden we met de winst op bepaalde activiteiten al verschillende dingen aankopen. In het 1e leerjaar sponsorden we een digitaal schoolboord. We fleurden de speelplaats op met klimgrepen en verschillende speeltuigen. We trokken ook mee aan de kar voor de sponsoring van de Ipad-koffer door CERA foundations. Dit schooljaar sparen we voor de aankoop van nieuwe picknickbanken op de speelplaats.

Winst maken is echter niet onze hoofddoel. We willen er mee voor zorgen dat ouders zich betrokken voelen op school, door een kopje koffie aan te bieden op de eerste schooldag of door een ontbijt te organiseren in juni. We hebben ook oog voor de multiculturaliteit van de school en proberen anderstalige ouders aan te sporen om eveneens deel te nemen aan onze activiteiten. 

We proberen bij te dragen tot een leuke schoolsfeer door extraatjes aan te bieden voor de kinderen. Voor de jongere groep kinderen organiseren we tweejaarlijks een theatervoorstelling en voor de oudere kinderen de Halloweenfuif. Eind oktober, als de dagen korter worden, komt het fluo-team in actie om de leerlingen aan te zetten om zichtbaar naar school te komen. 

We willen ook zorgen voor … Voor kinderen uit gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben zodat ook zij meekunnen op uitstap. Voor het personeel, de leerkrachten en de directie door hen af en toe eens in de bloemetjes zetten. Dat gebeurt op 5 oktober op de ‘dag van de leerkracht’ en in maart op ‘complimentendag’. 

We willen tenslotte ook een aanspreekpunt zijn voor u, ouders. Ideeën, tips, bedenkingen zijn altijd welkom. U kan ons persoonlijk aanspreken of mailen naar ockatrientje@gmail.com . Op de website van de school onder ‘oudervereniging’ vindt u een overzicht van onze activiteiten, leuke foto’s en andere nuttige informatie over onze werking. Hou ook onze facebook-pagina in de gaten of neem een kijkje op het prikbord in de hal. 

In naam van het oudercomité wens ik u en uw kinderen een fijn schooljaar toe!

Eveline Bergez
https://www.facebook.com/OcOlvaKatrientje/