1ste leerjaar B

Welkom in de klas van juf Cindy.

Thema jarig.

Het was weer zover, ... de klaspoppen waren jarig. 
We maakten allemaal een kroon, deden hoekenwerk rond ons thema en bereidden samen met onze meters en peters iets lekkers.
En daarna was het party time! Geniet vooral mee!

Joepie! Een meter en peter op school.

We maakten kennis met onze meter of peter uit het zesde leerjaar. We deden samen een spannende speurtocht naar de verdwenen goudstaven. Gelukkig kwamen alle staven weer terecht en wij mochten wat langer spelen als beloning voor ons zoekwerk.
We kijken al uit naar onze volgende avonturen samen.

Een spannende eerste schoolweek! Alle superhelden en superheldinnen gingen ervoor!

Enkele sfeerbeelden van de eerste schooldag, het hoekenwerk en de lessen.

Veilig met de fiets!

We leerden hoe we ons veilig met de fiets in het verkeer kunnen begeven en waagden ons aan een heus hindernissenparcours. Iedereen amuseerde zich en slaagde met glans voor de fietstest!
Goed gedaan!

I-pads in de klas.

We werkten voor de eerste keer met de i-pads in de klas. Iedereen kreeg de kans om de apps te leren kennen en uit te testen. In de toekomst zullen we de i-pads af en toe inzetten om op een speelse manier te oefenen.

Thema weer.

We waanden ons even echte weermannen en -vrouwen toen we ons eigen weerbericht mochten maken. We spiekten eerst bij Frank en Sabine en gingen toen zelf aan de slag. Volgens juf is de opvolging alvast verzekerd.
We knutselden en deden ook hoekenwerk in het thema weer.
We gingen elke dag kijken hoe warm/koud het was en de juffen stonden elk om beurt op, om de temperatuur 's nachts te bekijken. Zo maakten we een echte temperatuurcurve.

Meten, wegen, gieten, ... het werd een toffe les!

We deden een meetcircuit. Daarbij konden we rekenen op de deskundige hulp van enkele ouders en grootouders. We leerden heel wat bij, maar het was vooral heel leuk! Een dikke merci aan alle helpende handen!

Griezelen in de Rutjesklas!

We deden hoekenwerk in Halloween sfeer: heksensoep maken, griezelspel spelen, heksenmemory en ga zo maar door!
Kijk maar mee ... als je durft!

Thema jarig! Het grote klaspoppenfeest!

Het was weer zover! De klaspoppen werden een jaartje ouder en dat was het begin van 2 dolle verjaardagsweken. We knutselden kronen en kregen daarbij hulp van ouders en grootouders. Ook onze meters en peters van het zesde waren er om ons te helpen. Dat was echt tof. We eindigden traditiegetrouw met een groot feest vol lekkers. Kijk mee en geniet.

Joepie! De eerste schoolweek. Alle superhelden en -heldinnen zijn er klaar voor!

't Is weer voorbij die mooie zomervakantie! Maar geen nood, mijn nieuwe superhelden en superheldinnen hebben mij met open armen onvangen. We zaten die eerste week niet stil hoor! We deden hoekenwerk, leerden al letters schrijven op elkaars rug en deden een dansje samen met de Rubeklas. Het wordt vast en zeker een topjaar!