1ste leerjaar B

Welkom in de klas van juf Cindy.

Joepie! Alle superhelden zijn goed gestart.

We zijn ondertussen al enkele weken ver in het nieuwe schooljaar. Iedereen went stilaan aan de nieuwe klas en we deden al veel leuke dingen: hoekenwerk, dansjes, we kregen een peter of meter, ...
Piepen jullie maar even mee achter de schermen!

Kronkeldiedoe

Eerste een fijne wandeling naar Julien Saelens en daarna allerlei leuke sportactiviteiten. Iedereen zette z'n beste beentje voor. Het was reuzeleuk en we sliepen die nacht allemaal als roosjes!

Onze drie koningen!

We aten een lekkere cupcake en Anna, Alexis en Simeon vonden een boon. Dat bombardeerde hen meteen tot onze koningen voor 1 dag!

Thema jarig.

Het was weer zover, ... de klaspoppen waren jarig. 
We maakten allemaal een kroon, deden hoekenwerk rond ons thema en bereidden samen met onze meters en peters iets lekkers.
En daarna was het party time! Geniet vooral mee!

Joepie! Een meter en peter op school.

We maakten kennis met onze meter of peter uit het zesde leerjaar. We deden samen een spannende speurtocht naar de verdwenen goudstaven. Gelukkig kwamen alle staven weer terecht en wij mochten wat langer spelen als beloning voor ons zoekwerk.
We kijken al uit naar onze volgende avonturen samen.

Een spannende eerste schoolweek! Alle superhelden en superheldinnen gingen ervoor!

Enkele sfeerbeelden van de eerste schooldag, het hoekenwerk en de lessen.

Veilig met de fiets!

We leerden hoe we ons veilig met de fiets in het verkeer kunnen begeven en waagden ons aan een heus hindernissenparcours. Iedereen amuseerde zich en slaagde met glans voor de fietstest!
Goed gedaan!

I-pads in de klas.

We werkten voor de eerste keer met de i-pads in de klas. Iedereen kreeg de kans om de apps te leren kennen en uit te testen. In de toekomst zullen we de i-pads af en toe inzetten om op een speelse manier te oefenen.

Thema weer.

We waanden ons even echte weermannen en -vrouwen toen we ons eigen weerbericht mochten maken. We spiekten eerst bij Frank en Sabine en gingen toen zelf aan de slag. Volgens juf is de opvolging alvast verzekerd.
We knutselden en deden ook hoekenwerk in het thema weer.
We gingen elke dag kijken hoe warm/koud het was en de juffen stonden elk om beurt op, om de temperatuur 's nachts te bekijken. Zo maakten we een echte temperatuurcurve.