3de kleuter A

Welkom in de klas van juf Orphée.

Winterwonderland

De sneeuw zorgde voor een prachtig winterwonderland ... .

Eefje Donkerblauw

Eefje donkerblauw is een koningin die gek is op donkerblauw. Alles in haar kasteel is donkerblauw. Op een dag wordt Eefje verliefd op koning Goudgeel.
En... daar komen heel wat gekleurde kinderen van !

Griezelen met pompoenen

Twee rondjes voor de ogen
een driehoek voor de neus.
Zo wordt mijn pompoen
de kop van een reus.
Nog een flikkerend licht
voor een griezelgezicht.

 
Ongelooflijk om te zien hoe er uit een klein zaadje een reuze pompoen kan groeien. We maakten kennis met verschillende soorten pompoenen, maten en gewicht.
Tonny Touw hielp ons met het sorteren van de verschillende soorten, terwijl Minnie Muis dan weer hielp met het tellen van pompoenpitten.
Met de instrumenten van Meetmuis konden we de omtrek of de hoogte meten. Wist je dat de pompoen van Felix evenveel weegt als 20 bouwblokken.
Net als wij dachten dat Delphine de grootste pompoen meebracht, zagen we nog grotere modellen in het tuinserre van Haverloo. Amai, Daan kon een grote pompoen optillen. Raar maar waar ... was deze niet de zwaarste ?!
Uit klei boetseerden we een pompoen. Precies echt ... . Met beton, nylonkousen en elastieken creëerden we onze eigen pompoen. Uniek, zoals de pompoenen uit de moestuin!
We tekenden pompoenen en griezelden erop los. Tussendoor een vleugje Engels met het lied: Five little pumkins.
Als slot maakten we pompoensoep met konijnenkeutels ; )

 

HIep Hiep Hoera - jarigen uit de Jip & Jannekesklas

Het is bijna feest, onze klas is al versierd...
nog even wachten en dan wordt er gevierd!!!
Een dikke proficiat voor de jarigen in:
* September: klaspop Suzanne, Elias
* Oktober: Ximeno
* November: Thor, Andreas

Hiep Hiep Hoera!

Beertje Bruin is jarig en organiseert een verjaardagsfeest voor de poppen uit de boomhut.
Wat een reuzegezellig feest! Er worden uitnodigingen gemaakt, we versieren de klas, cadeautjes worden meegebracht. Beertje Bruin trakteert met heerlijk snoepgoed, in allerlei vormen, kleuren, smaken, ... . Mmmm....
We knutselen allemaal onze eigen verjaardagskroon en ontwerpen een kroon - kussen. Ook Brammetje Wiebelneus zet zijn feestneus op.
We sluiten de week af met een fantastisch verjaardagsfeest voor de klaspoppen. We genieten van lekkers aan het dessertbuffet en schuddebollen alles er uit tijdens het discofeest met Kaatje & Kamiel.
 

Skyscraper

Het standbeeld van Jan Van Eyck staat oog in oog met een blauwe vinvis, een gigantische sculptuur die is opgebouwd uit afvalmateriaal, verzameld uit de plastic soup die dagelijks een bedreiging vormt voor alle leven op aarde.

We brachten met de klas een bezoek aan het kunstwerk. In de klas knutselden we met plastiek afvalmateriaal een plastiek vriendje. Tevens kleurden we een kleurplaat en wonnen we hiermee met de klas de wedstrijd van de triënale 2018.

Welkom in de Jip & Jannekesklas

Samen met klaspop Suzanne gaan we dit jaar een fijn schooljaar tegemoet.