3de kleuter A

Welkom in de klas van juf Orphée.

Lekkers van de Sint

Waar haalt de Sint toch al dat lekkers? Hoe worden chocoladefiguren, speculaas & pepernoten, klaaskoken, marsepein en snoep gemaakt?
Samen met de kinderen van het 1ste leerjaar gingen we een kijkje nemen bij enkele speciaalzaken in de stad.
Aan de hand van een keuzeformulier mochten de kinderen zelf bepalen waar zij het liefste naar toe zouden gaan. Op deze manier werden verschillende groepen gemaakt.

We snoven de sfeer van de stad op... . Alsook zongen en dansten we mee met een draai-orgel muzikant op de burg.

Fijne Kerst en een gelukkig Nieuwjaar!

Een gezellige tijd in de klas ...

Sinterklaas op school

Op woensdag 4 december maken de Sint en zijn Pieten een tussenstop bij onze school. Wij zetten alvast onze schoen klaar in de klas en maken ons klaar om dit jaar de Sint eens in de bloemetjes te zetten. We voorzien een spetterend verjaardagsfeest voor Sinterklaas.

Hij komt ... hij komt ...

De spiekpietjes en spiekgrietjes zijn een beetje later dan verwacht aangekomen op onze school. Ze waren ziek geworden ne het eten van een groot dessertbuffet op het kasteel van Sinterklaas.
Gelukkig vlogen hun vogeltjes dit jaar extra snel!
Terwijl de spiekgrietjes aan het uitzieken waren hebben ze wat rondgesnuisterd op de zolder van het kasteel. Ze vonden een foto van de Sint als baby, toen hij zijn tutje moest afgeven, ... Wanneer hij jarig was, wilde hij zelf geen cadeautjes ontvangen maar wilde hij deze graag uitdelen aan zijn vriendjes.
Elke jaar op 6 december, zijn verjaardag deelt hij cadeautjes uit... . Nu dachten wij dat we ook Hem eens in de bloemetjes konden zetten. Niet meteen met een cadeau, maar met een heel groot feest!!
We kijken al uit naar de komst van de Sint op school!
Ondertussen noteren de spiekpietjes en spiekgrietjes of wij flink zijn .... spannend!

We spelen een spel

Samen met de kinderen van het 4de leerjaar (juf Claudine) spelen we een gezelschapsspel:
De kinderen kozen in duo's een gezelschapsspel uit en stelden dit voor aan de kleuters. De kleuters speelden samen met hen dit spel.
Een fijne ervaring & voor herhaling vatbaar!

Trollen & elfen ... op avontuur in de natuur

Samen met de 2de kleuterklas zijn we in de omgeving van de school op verkenning in de natuur gegaan ... .
 

Trollen & elfen ... in de klas

Het sprookjesboek vol elfen -en trollenverhalen betoverde ons allemaal... . De trollen en elfjes kwamen in de klas tot leven:
We boetseerden trollen, speelden onder paddestoelen, schilderen trollenhaar (met slijmverf!), zetten trollen hun haar in de lucht door een blaastechniek, maakten een elfenbos, schilderden met modder, ... .

Bosuitstap

Op 24 oktober zijn we met de 3de kleuters op bezoek geweest naar het Veltembos.
Zoveel te zien, te ruiken, te voelen... vanalles te belven in de natuur. Als afsluiter zochter we de kabouters in het toverbos vol vliegenzwammen ... .
 

Trollen & Elfen ... een betoverend avontuur

In de binnentuin van de school is vanalles gaande....
We kregen feeënpost, de levensboom van de trollen werd omgehakt, we volgden een slijmspoor, Fiston (de franstalige kabouter) vond geen huis.
We lieten de fantasie de vrije loop en gingen aan de slag in de binnentuin van de school:
Met noten en vruchten maakten we herfsttaarten en mooie tafereeltjes, we gooiden herfstbladeren en vruchten in het rond, sjouwden met grote, korte, dikke en dunne takken en sjorden deze (met enige hulp van de juffen) aaneen tot een huis / kamp, schilderden met modder (zoals echte trollen).

Alle kleuren van de regenboog

Samen met Eefje Donkerblauw ontdekken we alle kleuren van de regenboog.